Sininen metsä lumoaa belgialaiset keväisin

Sininen metsä lumoaa belgialaiset keväisin

Luulisi, että yli 550 hehtaarin alue olisi helppo löytää.

Mutta Hallen kaupungin kupeessa, hiekkaisten pikkuteiden päässä sijaitseva ulkoilualue haluaa pysyä piilossa.

Harhaileminen flanderilaisten kylien katveessa kuitenkin kannattaa. Kun taianomainen sininen kukkamatto lopulta avautuu kulkijan eteen, sanat ovat vähissä.

Sininen metsä, keijukaismetsä, Hallerbos. Hallen metsällä on monta nimeä, mutta paikalle on osuttava oikeaan aikaan, sillä väriloisto kestää keväisin vain muutaman viikon.

Tänä vuonna Hallerbosin villihyasintit puhkesivat kukkaan huhtikuun puolivälissä.

Lehvästön hennonvihreä väri voimistaa kukkien sineä niin, että ilmakin tuntuu väreilevän. Ainakin se tuoksuu viekoittelevasti.

Ei ihme, että kolmisenkymmentä kilometriä Belgian pääkaupungista Brysselistä lounaaseen sijaitsevan kumpuilevan pyökkimetsän väriloisto houkuttelee metsään keväisin paljon kulkijoita – pyöräilijöitä, ratsastajia, retkeilyporukoita sekä bussilasteittain turisteja.

Belgian valtion omistama alue oli aikoinaan Arenberg-aatelissuvun maata, joka ensimmäisen maailmansodan aikana hakattiin paljaaksi.

Alue metsitettiin sittemmin uudestaan, ja nykyään metsän halki risteilee kävely- ja ratsastuspolkuja. Kulkureittien varsilla on kylttejä, joissa kielletään muun muassa pyöräily kapeimmilla poluilla, kävely kukkien keskellä ja varsinkin villihyasinttien poiminta.

Koska ollaan Belgiassa, ei ole mitenkään tavatonta, että kapeaa polkua vastaan tulee pyöräileviä lapsiperheitä siniset kukkakimput käsissään.